8D Muziek luisteren tijdens het werken of studeren voor betere concentratie

Laatst kwam mijn zus naar me toe met de mededeling dat ik 8D muziek moet gaan luisteren. ik vroeg: “8D-muziek? Wat is dat dan weer?” Ja, je moet echt even luisteren zegt ze, jij als muziekliefhebber moet hier zeker even naar luisteren. Ik zette mijn koptelefoon en ik begon met luisteren.
Ik was er even stil van, dit is werkelijk het coolste wat ik ooit heb gehoord. 8D-muziek zorgt voor een effect waardoor het lijkt alsof jij midden in de kamer staat waar de muziek gemaakt wordt. Dan komt het weer van links, dan weer van rechts, van boven en van onder. Werkelijk waar, AMAZING. Benieuwd hoe 8D geluid jouw concentratievermogen kunnen verbeteren met het thuiswerken?

Wat is 8D-muziek?

8D muziek is een nieuwe muziekstijl, waarbij de muziek zich van je linker- naar je rechteroor verplaatst. Het is zo geprogrammeerd dat het langzaam van je linker- naar je rechteroor verplaats, waardoor je het idee krijgt dat het rond je hoofd speeltHoewel het erg nieuw klinkt, is 8D muziek helemaal niet zo heel erg nieuw. Alleen werd het pas populair toen het nummer van Billie Ellish massaal gedeeld werd op Social Media.

8D-Muziek luisteren

Om de unieke ervaring zelf dagelijks te kunnen ervaren moet je beschikken over een goed werkende koptelefoon. Om je een eindje op weg te helpen met de keuze in uw koptelefoon, hebben we hieronder een aantal links toe gevoegd naar Bol.com. Met de uitleg waarom deze koptelefoon goed is voor u.

Deze koptelefoon heb ik zelf ook. Een ongekende kwaliteit waarmee elk nummer een unieke ervaring is. Een nadeel vind ik dat het niet heel fijn is om een koptelefoon op te hebben op de fiets of in het openbaar. Wel beschikt de koptelefoon over een geweldige noise-cancelling waardoor je je volledig afsluit van de buitenwereld bij het opzetten van de koptelefoon. Een geweldig product!

Deze Sony WH is een geweldige tegenhanger van de Beats. Voorzien van geweldige kwaliteit en prachtige noise-cancelling. Ook bij deze koptelefoon kunt u zich volledig afsluiten en vol concentratie aan het werk. Ook hier geldt wel weer het nadeel dat ik het persoonlijk niet heel fijn vind om met een koptelefoon op de fiets te zitten of buiten te lopen. Daarvoor gaan we naar de volgende pagina.

Deze oordopjes van JBL komen uit een ander tijdperk. Deze oortjes, die ik zelf ook bezit, zijn zo abnormaal fijn. Ze zitten lekker, de kwaliteit is ongekend, ze gaan lang mee, werkelijk alles is perfect aan deze oortjes. Als ik mensen een advies mag geven is dat zeker weten dit product! Ook kunt u deze perfect dragen op de fiets of op straat.

Welke 8d muziek luistert u voor betere concentratie?

Of je je daadwerkelijk beter kunt concentreren met muziek op, verschilt natuurlijk per persoon. Zelf vind ik het wel erg prettig. Vooral omdat ik werkelijk elke prikkel in mijn omgeving opvang. Met een goede koptelefoon kan ik dit beperken. De nummers die ik meestal luister staan in de afspeellijst hiernaast. Gewoon op Spotify te beluisteren!

Heb jij nog andere goede 8D-nummers? Drop ze dan in de reacties!


Hieronder een greep uit de artikelen op onze TipTopThuiswerken-website. Klik dus snel verder!

Was dit artikel nuttig?