Hoe maak je een gezonde kantoorlunch?

Niets is zo gunstig als de lunchpauze op het werk. Eindelijk even tijd voor jezelf. Eindelijk eten, want je maag rammelt al vanaf half 10 … Misschien even een frisse neus. Iedereen deelt zijn of haar pauze in zoals hij dat wil. Sommige mensen zitten een halfuur op hun telefoon, zonder wat te zeggen tegen hun collega’s en gaan vervolgens weer aan het werk. Maar hoe kun je echt even tot rustkomen? Even echt een moment voor jezelf. Een moment waarin je jezelf even kunt opladen om na de pauze weer vol aan het werk te gaan. De oplossing is simpeler dan jullie denken. Het heeft allemaal met de kantoorlunch te maken.

Een gezonde kantoorlunch

Een goede gezonde kantoorlunch is erg belangrijk. Een echte goede kantoorlunch is een lunch met een perfecte balans tussen groenten, eiwitten en gezonde vetten. Een echt gezond maal bevat onder andere veel groente, fruit, graanproducten, wat vlees of vis en noten.

Op de afbeelding hiernaast zien we een mooi voorbeeld van zes gezonde lunchboxes. probeer jouw lunchbox ook zo in te delen! En ik verzeker u dat u zich beter zult voelen.

Probeer ook elke dag te variëren. Dit zorgt en niet voor verveling en het is goed voor je.

Wat is een ongezonde kantoorlunch?

Snoep en frisdrank zijn absolute boosdoeners van een gezonde lunch. Deze producten met ladingen suiker kunt u zelfs beter de hele dag niet nuttigen. Een glas water of een beker melk is veel gezonder! Ook zijn vette happen als snacks of patat geen goede optie voor de kantoorlunch. Ik snap ontzettend dat u ernaar verlangt. Ik heb die tijd zelf ook gehad. Enorm veel trek voor de lunch waardoor je maar besluit om een broodje te halen bij het tankstation. NIET DOEN! Ik heb het zelf ook gedaan, maar terwijl je denkt dat het je energie geeft voor de hele dag, is dat maar het geval voor een uurtje. Daarna krijg je verschrikkelijke inkakkers.

Alternatieven voor de kantoorlunch

n de alinea “een gezonde kantoorlunch” hebben we uitgelegd wat een gezonde kantoorlunch nou moet bevatten. In deze alinea gaan we daar wat specifieker op in. Want wat kun je nou allemaal samenstellen?

Maak een lekkere salade! Een salade klinkt altijd zo saai. Maar dat is het echt niet. Je kan hele lekkere dingen toevoegen. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Denk aan tomaatjes, paprika’s maar ook zeker dingen als zalm, tonijn rauwe spinazie, ga zo maar door.

Salades zijn lekker en supermakkelijk!

U zal dit misschien niet meteen als de beste optie zien. Maar het is heerlijk! Pak een bakje Yoghurt, voeg wat fruit en wat noten toe. Griekse Yoghurt bevat maar 2% vet.  Dit is dus perfect voor een gezonde kantoorlunch!

Ook deze optie zal u misschien niet zo snel verwachten op de lijst van gezonde kantoorlunches. Pannenkoeken! Pannenkoeken kunnen ook zeker gezond gemaakt worden. Denk aan de bananenpannenkoek. Deze wordt gemaakt van banaan en havermout. U kunt zelf een courgette pannenkoek maken. Deze is wat hartiger en daarom perfect voor de luncht. Vul dit met wat stukken fruit en je hebt een heerlijke kantoorlunch!

En daarna?

Stel dat je nou toch ineens trek krijgt na de lunch. Wees dan sterk voor jezelf en grijp niet meteen naar de ongezonde suikers. Snoep en koeken zijn zo slecht voor je. Pak liever een stuk fruit! Een appel kan ook zeker vullend zijn. En zeker ook niet onbelangrijk, lekker!

Heb je dan geen zin in een stuk fruit? Neem dan een stuk groente en dip deze in een lekkere humusdip!

Bent u geinteresseerd naar gezonde recepten voor uw kantoorlunch? Klik dan op de onderstaande knop!

Tiptopthuiswerken kantoorlunch recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *