Recept voor snelle Shakshaku

Snelle shakshaku

Wie kent het niet? Na een lange werkdag hard te hebben gewerkt, heb je geen zin meer om uitgebreid avondeten te koken. Toch wil je een voedzame en lekkere maaltijd koken voor het hele gezin. Om die reden kun je dit recept voor een snelle shakshaku aan je favorieten toevoegen!

Deze snelle shakshaku van Leuke recepten heb je binnen 20 min op tafel staan en geeft je zeker profijt van je werk! Hij smaakt namelijk gegarandeerd heerlijk! Ook is het zo dat dit tussendoortje bij kan dragen aan je dosis dagelijkse gezonde voeding !

Een stukje achtergrond informatie over shakshaku….

Van oorsprong komt Shakshaku waarschijnlijk uit Turkije en werd hier altijd gegeten als ontbijt. Er wordt gezegd dat hier begonnen werd met het gerecht Shasuka, wat gekookte groenten en gehakt of stukjes lever bevat. Vervolgens werd aan het gerecht de tomatenblokjes en pepers toegevoegd. Door inventieve koks in Israel werden de eieren aan het gerecht toegevoegd. Tegenwoordig wordt het gerecht de hele dag door geserveerd en strijdt samen met hummus & falafel om het favoriete, internationale gerecht. Echter wordt gescandeerd dat de Shashaku ook nog gezonder is en een steentje bij kan dragen aan de gezonde voeding die mensen nodig kunnen hebben.

snelle shakshaku

Recept voor snelle Shakshaku

4 personen – 450 calorieën – 20 minuten
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 3 rode paprika’s
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 4 middelgrote eieren
  • Serveer met volkoren rijst of -brood
Bereidingswijze
  1. Snijdt de uien in ringen, verhit de olijfolie in de pan en bak de uien glazig in 7 minuten.
  2. Begin in de tussentijd met het snijden van de paprika’s: snijdt de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten & snijdt de paprika in reepjes
  3. Voeg de paprika toe aan de uien en bak even mee
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel aan de kook
  5. Maak kuiltjes in het het mengsel en breek hierin de eieren uit
  6. Doe de deksel op de pan, draai het vuur op laag en laat de eieren in 6 minuten stollen
  7. Serveer de snelle shakshaku met rijst of brood.

P.s op bol.com kun je de mooiste borden en ander servies verkrijgen, zoals deze musthave plates van Cozy&Tredy Op die manier kun je de tafel ook nog eens fantastisch aankleden. Het oog wil ook wat natuurlijk 😉

Laat je mening en reacties achter in de comments!

Was dit artikel nuttig?

Wij van TipTopThuiswerken hopen van harte dat jij net zo enthousiast bent als ons over dit recept! Zie ook onze andere recepten en tips over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *