Thuiswerken en stress tips

Thuiswerken stress tips

Het is een veel voorkomend problemen in deze tijd: stress onder de mensen. Nog nooit zijn er zoveel mensen overspannen geweest of hebben last gehad van een burnout. Gezien de huidige toestand van COVID-19 lijkt het er niet beter op te worden. Veel thuis zitten en weinig contact met vrienden en familie. Dat zorgt voor overbelasting van je lichaam.

Wij van TipTopThuiswerken denken echter niet graag in problemen maar in oplossingen, hoe kunnen we deze overbelasting verminderen? Er moeten toch manieren zijn dat je kan thuiswerken zonder stress?

Thuiswerken zonder stress over een werkende internetverbindingen

Thuiswerken stress tips

Internet is misschien wel de grootste vijand van thuiswerkers. Pagina’s worden niet geladen, bestanden worden niet verstuurd, deelnemen aan video-vergaderingen is niet mogelijk, noem de problemen maar op. Thuiswerken zonder stress begint duidelijk met een goede internetverbinding. Gelukkig heeft bijna elk probleem een oplossing nodig. Zo ook het internet probleem.

Een hele makkelijke oplossing is teruggaan naar de kabelverbinding. Veel mensen kennen dit niet meer. Maar kabel internet werkt hoe dan ook sneller en beter. Heeft u geen internet-kabel meer thuis? Dan kunt u er een aanschaffen op de onderstaande link. De maat hangt natuurlijk af van hoe ver u van uw router afzit.

Thuiswerken stress tips: Microfoon en geluid

Niets is vervelender dan een slecht geluid tijdens een belangrijke videocall. En .. ook niet geheel onbelangrijk: afleidende geluiden om u heen. Om deze redenen is het goed om in een koptelefoon met noise-cancelling te investeren. Goede koptelefoons zijn al verkrijgbaar vanaf 40 euro! Geen geld en je zult er een tijd lang plezier van hebben!

Mocht je niet zo’n fan zijn van die grote doppen op je oor, zou je ook kunnen kiezen voor een goed stel oortjes, met- of zonder draadje. Voor een leuk geprijsd alternatief zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een goed stel Apple oortjes. Laag in prijs en gegarandeerd goed in kwaliteit!

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de prijzigere Apple Earpods. Omdat deze werken door middel van bluetooth, kun je hier zelf tijdens je meeting even mee weglopen zonder ook maar iets te hoeven missen! Een flinke investering, maar je zult gegarandeerd profijt van hebben!

Gun jezelf een ECHTE pauze

Ken je dat? Door alle drukte besluit je al gauw om je broodje achter de laptop te nemen en ondertussen weer door te gaan. Dit is echter NIET hoe een pauze werkt natuurlijk. Bijna niemand kan zich een hele dag goed concentreren. Je moet soms gewoon even je hoofd leegmaken.

Je zult het zelf vast herkennen. Na urenlang hetzelfde gedaan te hebben heb je gewoon even geen puf meer en gaan de werkzaamheden ook drastisch achteruit. Daarom is een pauze zo belangrijk. Je zult merken dat je veel productiever zult zijn! Wat kun je nou op doen om je pauze zo nuttig mogelijk te gebruiken? Op ons artikel over pauze vind je waarom pauze zo belangrijk is en vind je een aantal goede activiteiten om te doen in de pauze!

Zo, nu weet je hoe je moet thuiswerken zonder stress. Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad!

Heb jij nog handige tips voor de lezers? Zet ze in de comments en help zo andere thuiswerkers met jouw tips!

Was dit artikel nuttig?

Lees ook de ander blogs op onze TipTopThuiswerken-website: